ROTI KEJU

Roti Keju

Jom buat roti lagi, resipi doh asas bun manis boleh lihat di resipi "Roti Inti Epal' di atas...Doh asas di atas boleh dipelbagaikan mengikut citarasa masing2.....

BAHAN-BAHANNYA :-)
400 g doh asas roti manis
1 biji telur saiz kecil*
1/2 camca teh esen vanilla*(*dibancuh rata)
2 camca besar parutan keju cheddar
1 1/2 camca besar gula halus

CARA MEMBUATNYA :-)
  1. Bagikan doh tadi kepada 8 bahagian sama besar seberat 50 g setiap satu, bulat2kan dan susun dalam tin berukuran (5 x 8 x 3) inci yang telah disapu mentega. Biarkan 50 minit sehingga 2 kali ganda. Sapu dengan bancuhan telur, tabur gula halus rata2 dan juga parutan keju cheddar. Bakar pada suhu 180C selama 25 - 30 minit, bergantung pada oven masing2....