Salam tengah hari, tekak tak sedap laa, panas, perit, payau semua ada..jadi tengah hari ni nak makan sup saja..nak masak macam tak berapa nak rajin pulak..huhu..Serba ringkas mat masak tumis air fucuk siaa atau tauhu kering. Sedap nyaa hirup..hmm nyaris2 tak sedar diri tadi. Tabur pulak lada hitam..aduhh berangin satu badan koo... kalau tengok memang ringkas kan, mat akan letak apa2 je yang mat masak, Bukan N3 tangkap muat yeaa tapi ini N3 tentang apa yang mat masak masa tu..kalau aku masak nasi beriani ke atau nasi minyak dan tentulah itu N3nyaa...
Ok kali ni mat promot blog wanita pulak yeaa..gilir2, lepas ni lelaki..baru lah adil dan saksama kannn....Jom kita lihat blog siapa kah itu...
Seperti biasa, blogger wanita pertama yang tinggal kan link mereka di wall mat di SB, akan ku up kan blog nya untuk N3 ini. Nama Siti Sabariah dari blog Miss Genit. Orangnya comel persis model...blog dia pun menarik dan nampak releks jee...laa tak tipu punya, cuma anda klik sini....
Ok..resipi timee...
BAHAN-BAHANNYA :-)
100 gram fucuk, potong kecik dan rendam hingga lembut
1 liter air rebusan tulang ayam @ 1 kiub ayam
5 biji bawang merah, hiris halus
2 ulas bawang putih, hiris halus
1/2 cekak soo hoon, potong kecil dan rendam
Garam secukup rasa
Hirisan daun sup untuk hiasan
Lada hitam berperisa "aji-shio" secukupnya
CARA MEMBUATNYA :-)
Ok kali ni mat promot blog wanita pulak yeaa..gilir2, lepas ni lelaki..baru lah adil dan saksama kannn....Jom kita lihat blog siapa kah itu...

Ok..resipi timee...
BAHAN-BAHANNYA :-)
100 gram fucuk, potong kecik dan rendam hingga lembut
1 liter air rebusan tulang ayam @ 1 kiub ayam
5 biji bawang merah, hiris halus
2 ulas bawang putih, hiris halus
1/2 cekak soo hoon, potong kecil dan rendam
Garam secukup rasa
Hirisan daun sup untuk hiasan
Lada hitam berperisa "aji-shio" secukupnya
CARA MEMBUATNYA :-)
- Panaskan sedikit minyak dalam periuk. Tumis bawang merah dan putih hingga harun, tuang stok ayam secukupnya. Bila mendidih, tambah tauhu kering (toskan dahulu). Masukkan soo hoon dan biar mendidih.
- Tambah garam secukup rasa dan sedikit lada hitam. Rasa dan jika ok boleh matikan api. Hidangkan dengan menabur hirisan daun sup dan taburan sedikit lagi serbuk lada hitam. Hidangkan panas....